Lekkere recepten met de appeltaartconfituur van Rouiz!

Appelcrumbel met havermout

Ingrediënten:

  • Pot appeltaartconfituur
  • 2 appels
  • 150 gr havermoutvlokken
  • 30 gr honing
  • 30 gr boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Snij de appels in vier en verwijder het klokhuis.
  3. Snij de stukken appel nog eens in twee.
  4. Verdeel de appeltaartconfituur samen met de stukjes appel over een kleine overschotel.
  5. Neem de havermout en mix de helft tot meel.
  6. Smelt de boter en de honing (Let op: laat deze niet koken)
  7. Meng het havermoutmeel en de havervlokken samen met gesmoten boter en honing.
  8. Verdeel het havermoutmengsel over de appelmix.
  9. Plaats de ovenschotel 20 min in de oven. Controleer na 20 minuten of de crumble al een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
  10. Serveer de appel havermoutcrumble met een lekker bolletje vanille-ijs. Geniet ervan!

 

Appelflap

appelflap

Ingrediënten:

  • Pot appeltaartconfituur
  • Vel bladerdeeg
  • Ei

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Neem het bladerdeeg. Snij 4 cirkels uit het vel. Je kan hiervoor een glas gebruiken om je te helpen bij de vorm. Haal het maximum uit je vel bladerdeeg en zoek naar een glas die net groot genoeg is om vier cirkels uit te snijden zonder veel verlies van je bladerdeeg.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier je vellen bladerdeeg op.
  4. Schep een lepel appeltaartconfituur in het midden van het vel bladerdeeg.
  5. Vouw het vel dicht en duw de randen dicht met een vork.
  6. Klop het ei los met een scheutje water.
  7. Bestrijk de appelflappen met het losgeklopte ei.
  8. Plaats de bakplaat 20 à 30 minuten in de oven.
  9. Haal de appelflappen uit de oven en laat afkoelen. Smakelijk!

 

Confituurtaart

confituurtaart

Ingrediënten:

  • Pot appeltaartconfituur
  • 2 vellen bladerdeeg
  • ei

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200°.
  2. Neem een bakvorm en leg hier een vel bladerdeeg in. Is het vel te groot, snij dan het te veel aan bladerdeeg af.
  3. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Dit zal er straks voor zorgen dat het bladerdeeg mooi kan bakken.
  4. Verdeel de appelconfituur over het bladerdeeg.
  5. Snij het tweede vel bladerdeeg in dunne repen en leg ze in een raster op de confituur.
  6. Klop het ei los met een scheutje water.
  7. Bestrijk het raster met het losgeklopt ei.
  8. Plaats de confituurtaart 20 à 30 minuten in de oven.
  9. Haal de confituurtaart uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Mmm, smullen maar!